A. Le Coq

Suviseid veeretsepte

Jahutav ja karastav mündi-laimi vesi

Läheb vaja:

1 kannutäis väikese mulliga vett (Nt Aura gaseeritud vesi)

1 punt tugevamaitselist piparmünti

4 laimi

Täida kann gaseeritud veega ning lisa vajadusel jää. Puhasta piparmündivarred juurtest ja mullast ning torka terved oksad kannu. Pese laimid ning viiluta sektoriteks. Lisa laimisektorid kannu. Tugevama maitse saamiseks võid ka ühe laimi mahla pigistada vee hulka, kuid arvesta, et sel juhul muutub ka vesi häguseks.

Serveeri kohe valatuna klaasi

Puhastav kurgi-greibi vesi

Suurepärane jook peale trenni või veepäeva läbiviimiseks.

Läheb vaja:

1 kann gaasita vett

1 pikk kurk

1 suur greip

Võta kann gaasita vett ning lisa vajadusel jääkuubikuid. Koori kurk ning tõmba juustunoaga kurgist pikad õhukesed viilud. Lase kurgiviiludel “kukkuda” kannu. Pese hoolikalt greip ning viiluta sektoriteks. Aseta greibiviilud kunstiliselt kannu kurgiviilude vahele.

Luksuslik Maasika-viinamarja vesi väikese mündiga

Kihisev tervitusjook aiapeol või laste sünnipäevalaual. Sobib ka booli asemel

Läheb vaja:

1 kann gaseeritud puuviljamaitselist vett (nt vaarikamaitseline Aura Fruit)

1 peotäis maasikaid

1 peotäis heledaid viinamarju

Pisut piparmünti

Võta kann väikese mulliga puuviljamaitselist vett ning lisa vajadusel jääd. Puhasta maasikad ning viinamarjad ja tükelda sektoriteks. Kalla marjad anumasse ja sega. Eelnevalt pisut maitsestatud ja kihisev vesi ning marjade ja piparmündi kooslus annab joogile booli mõõdu välja. Seetõttu võid kasutada kannu asemel ka booli kaussi ning lisada juurde kulbi, millega on hea marju kätte saada.

16. märts 2011

Vaata lisaks

Viis väga head põhjust suvel vett juua

Vesi on meie keha jaoks sama oluline kui puhas õhk ja hingamine. Kuna kaotame iga päev umbes kaks liitrit vett, tuleb see päeva jooksul asendada – seetõttu on vee joomine sama vajalik igapäevane tegevus nagu söömine, magamine või liikumine. Loe edasi →

Kuidas sobitada toitu ja õlut? Õlu toidu saatjana

Õlle ja toidu sobitamisel püsis pikka aega arusaam, et pubis juuakse toidu kõrvale õlut, restoranis saadab aga praadi vein. Suhtumise muutumine toidu ja õlle sobivusse on toimunud viimastel aastatel, kui eesti õlletootjad on õllekultuuri arendamise südameasjaks võtnud – õlu on valitud koguni eesti parimaks toiduaineks. Loe edasi →

© 2011 A. Le Coq
Tartus:
Laulupeo pst 15, 50050 Tartu
Tel. 744 9711
Tallinnas:
Ruunaoja 2, 11415 Tallinn
Tel. 614 1521