Esimene 2,9%-line õlu A. Le Coq I

A. Le Coq alustab 2,9%-lise alkoholisisaldusega õlle A. Le Coq I müümist, pannes aluse Eesti õlleturul lahjade õllede kategooriale. Tegemist on esimese nii madala alkoholisisaldusega õllega Eesti turul.

A. Le Coqi juhi Tarmo Noobi sõnul on 2011 aasta joogiturul uute kategooriate loomise aeg, mil panustatakse valdkondadesse, kus varem turgu ei nähtud. “Sellel aastal investeerime toote turundus- ja arendusvaldkonda 2,5 miljonit eurot, millest osa läheb täiesti uute kategooriate välja töötamiseks. Esimene innovatsioon on lahjade õllede kategooria loomine, kus toome  turule vähese, 2,9%-lise alkoholisisaldusega heleda õlle A. Le Coq I,” ütles Noop. Ta lisas, et Eestis on valdavalt müügil 4,5% ja kangemad õlled ning valik alla 4%-liste lahjade õllede osas on peaaegu olematu.

Noop ütles, et A. Le Coq on alandanud õllede alkoholisisaldust, loobudes üle 7% kangusega  õllede tootmisest. “Meie eesmärk on Eesti õllekultuuri rikastada ja mitmekesistada pakkudes tarbijale võimaluse valida ka lahjemat õlut,” ütles Noop. Noobi sõnul on lahjad õlled maailmas väga populaarsed ning moodustavad kaupluses pakutavatest õlledest märkimisväärse osa. “Skandinaaviamaades on lahjad õlled väga levinud. Nüüdsest on ka meie tarbijal võimalik poest valida madalama alkoholisisaldusega õlut ning usun, et uus õlu leiab kindlasti positiivse vastukaja,” on Noop kindel.

A. Le Coq I on 2,9%-lise alkoholisisaldusega hele kvaliteetõlu, millel on hoolimata madalast alkoholisisaldusest tugev humalane maitse ja meeldiv aroom. Tänu madalale alkoholisisaldusele sobib see õlu joomiseks ka korraliku lõunaprae kõrvale. A. Le Coq I on pakendatud 0,5 liitrisesse purki.

17. märts 2011

A. Le Coq alustab Kanadas Premiumi müüki

A. Le Coq Premium jõuab Kanada suurlinnade jaemüügikettidesse. Tegemist on esimese Eesti õllega, mis on saanud ametliku müügiloa sealsel turul. Loe edasi →

Premium juhib Eesti õlleturgu