Toome turule slaavi-tüüpi õlle Lidskoe Premium

A. Le Coq alustab spetsiaalselt venekeelsele elanikkonnale pruulitud Valgevene õlle Lidskoe Premium importimist ja müümist Eestis. Ettevõtte eesmärgiks on võita kohalikul turul slaavi-tüüpi õlledest 50%-line turuosa.

A. Le Coq’i juhi Tarmo Noobi sõnul on importõllede osakaal Eesti õlleturul ligi 6% ning kõige suurema osa sellest moodustavad slaavi-tüüpi õlled, mida tänaseni A. Le Coq’i tooteportfellis veel ei olnud. “Kuna slaavi õllede osakaal on aasta aastalt tõusnud ning moodustavad importõllede segmendis umbes 40%-lise osa, on meie soov tuua turule just seda tüüpi õlu, millel on Eestis palju joojaid,” on Noop õlle edus kindel ning usub, et saavad aasta lõpuks 50%-lise turuosa slaavi-tüüpi õllede segmendis.

Noop lisas, et Eesti ühe juhtiva õlletootjana, tuleb arvestada kõikide Eestis elavate inimeste maitseeelistustega ning pakkuda tarbijatele võimalikult laia valikut. “Venekeelsel elanikkonnal on eesti tarbijast erinev maitseeelistus ning kuna tegemist on arvestatava ostjaskonnaga on Lidskoe õlu just sobilik toode neile, kes meie tooteportfellist veel omale sobilikku õlut ei ole leidnud,” sõnas Noop.

Valgevene suursaatkonna esindaja Stanislav Ventseli sõnul on A. Le Coq’i tegevus Valgevene õlle turule toomisel igati tervitatav. “Lidskoe on Valgevenes üks vanimaid ning tuntuimaid brände, mis kindlasti rikastab Eestis pakutavate õllede valikut,” kiitis Ventsel ühte oma lemmikõlu. Ventsel usub, et Lidskoe õlu saadab Eestis edu, kuna A. Le Coq’i turundusvõimalused ja hea distributsioon tagab õllele hea stardipositsiooni.

Lidskoe Premium on hele Valgevene õlu, kangusega 4,8%. Õlu on pakendatud kuldsesse 0,5 liitrisesse purki ning toote soovituslikuks hinnaks poes on 0,69 EUR. Lidskoe Premiumi turundustegevused on suunatud vaid venekeelsele sihtrühmale.

Lidskoe Pivo on üks vanimaid õlletehaseid Valgevenes, mis rajati 1876. aastal Nikolai Pupko poolt Lida linna. 1884. aastal pälvis Lidskoe õlu ka Vene Tsaari õukonna ametliku tiitli. Ettevõte tootegruppideks on õlu, naturaalne kali, mahlajoogid, vesi, siider ning long-dringid. Lidskoe Pivo on oma toodetega osalenud mitmetel rahvusvahelistel konkurssidel, kus on pälvinud üle 90 auhinna.

Lidskoe Pivo kuulub 91,6 %-ga soome õlletootjale Olvi OYj. Olvi on Valgevene tehase moderniseerimisse, tootmisesse ja logistikasse investeerinud aastatel 2008 – 2011 47 miljonit eurot.

2. veebruar 2011

Uuring: Soomlased eelistavad kodumaal tarbida rohkem Eesti õlut

Turu-Uuringute AS-i poolt jaanuaris soome laevareisijate seas läbiviidud uuringust selgub, et kaks kolmandikku soomlastest ostaks ka kodumaal Eesti õlut. Soomlaste seas on tuntud valdavalt kaks Eesti õllemarki, A. Le Coq ja Saku, esimest eelistavad nooremad (18-30) ning viimast vanemad (55+) õllejoojad. Loe edasi →

A. Le Coq paneb Premiumi 3D pakendisse