A. Le Coq Pils võitis Soomes õlletesti

Juba kolmandat korda toimus Soomes Eesti suursaatkonnas õllevõistlus, kus kohalikud õlleeksperdid hindasid uuemaid Eesti ja Leedu õllesid. Helsingis peetud õllevõistlusel pälvis Eesti õlu esikoha nii parima õlle kategoorias kui ka kõikide õllede punktide koondsummas.

Soome õlleekspertidest koosnev žürii oli konkurentsi kõrgest tasemest positiivselt üllatunud. Eriti meeldisid hindajatele omavahel konkureerivate õlletehaste uued tooted, millest paljud ei ole veel Soome turule jõudnud.

Võitjaks valiti ülekaalukalt Eesti õlu A. Le Coq Pils, mis saavutas esikoha ka möödunud aastal toimunud Eesti ja Läti õllede võistlusel. Hõbemedal läks jagamisele kolme erineva õlle vahel: teiseks jäid Leedu Volfas Engelmani Pilzeno ning Eesti Saku Kuld ja Saku Karl Friedrich. Viienda koha pälvis Leedu õlu Volfas Engelman 1410.

Võistlusele oli mõlemast riigist välja pandud viis heledat lager-tüüpi õlut, mille kanguseks oli 4,0–5,2 protsenti. Kõikide õllede koondpunktide summana võitis Eesti napilt Leedut – Eesti õlled pälvisid kokku 445 punkti ja Leedu õlled 439 punkti.

Eesti saatkonna korraldatud õllevõistlus toimus juba kolmandat korda. Varasematel maavõistlustel on Eesti õlled võitnud Läti õllesid ja kaotanud Poola õlledele. Iga-aastane õllevõistluse traditsioon on tekkinud Soome õlleseltsi Olutsilta – Õllesild ry algatusel. Kogu ettevõtmise laiemaks eesmärgiks on tõsta esile erinevate riikide õllekultuure ja tutvustada uusi õllesid Soome turul.

Selleaastase konkursi žüriisse kuulusid seltsi Olutsilta – Õllesild ry aupresident Tapio Mäkeläinen, tegevjuht Seija Heinola, uudistejuht Pertti Nyberg ning õlleajakirjanikud Mariaana Nelimarkka ja Heikki Kähkönen.

Tulemused:
1. A. Le Coq Pils (Eesti), 118 punkti

2.–4. Volfas Engelman Pilzeno (Leedu), 96 punkti

Saku Kuld (Eesti), 96 punkti

Saku Karl Friedrich (Eesti), 96 punkti

5. Volfas Engelman 1410 (Leedu), 90 punkti

6. Volfas Engelman Rinktinis (Leedu), 88 punkti

7. Fortas Extra Šviesusis (Leedu), 84 punkti

8. Volfas Engelman Stalo (Leedu), 81 punkti

9. A. Le Coq Organic (Eesti), 79 punkti

10. Karksi Hele (Eesti), 64 punkti

22. mai 2012