A. Le Coq Imperial Ale krooniti Soomes kolmandaks

Screen Shot 2013-05-24 at 9.26.12A. Le Coq Imperial Ale pälvis 22. mail Helsingis rahvusvahelisel õllevõistlusel kolmanda koha. Kokku osales võistluses kümme Eestis ja Venemaal toodetud õlut. Võistluse parimaks õlleks tunnustati Sibirsky Corona ning hõbemedali pälvis samuti Venemaa õlu Mospivo Klassicheskoe.

Eesti suursaadik Soomes Mart Tarmaki ning Soome õlleklubi Õlutsilda eestvedamisel korraldatakse rahvusvahelist õllevõistlust juba viiendat aastat järjest. Ettevõtmise eesmärk on tutvustada erinevate riikide õllekultuure. Tänavu osales võistluses kaks riiki, varasematel aastatel on hindamisel olnud ka Soome, Läti, Leedu, Taani ning Poola õlled.

Tänavuse õllevõistluse žüriisse kuulusid Soome õlle seltsi auesimees Heino Tiilikainen, Media Cervisia Oy tegevdirektor Seija Heinola, Soome õllemeister 2013 Mirva Kylmäkorpi, vabakutseline ajakirjanik Katja Nykänen ja Olutsilta ühingu asetäitja Jyri Juusti.

Võistluses osalenud õlled ning nende punktisummad:

1. Sibirskya Korona, Pivzavod ZAO Rosar, Venemaa, 112,5 punkti

2. Mospivo Klassicheskoe, Moskovskaya Pivovarennaya Kompaniya, Venemaa, 109,5 punkti

3. Imperial Ale, A. Le Coq, Eesti, 102 punkti

4. Puls Classic, Viru Õlu, Eesti, 97 punkti

5. Nevskoe Svetloe, Baltika, Venemaa, 96,5  punkti

6. Pils, A. Le Coq, Eesti, 94 punkti

7. Zolotaya Bochka Razlivnoe, Kaluzhskaya, Venemaa, 94 punkti

8. Karl Friedrich, Saku Õlletehas, Eesti, 93 punkti

9. Zhiguli Pivo Firmennoe Barnoe, Moskovskaya Pivovarennaya Kompaniya, 91,5 punkti

10. Karksi Hele Eripruul, Karksi Õlletehas, Eesti, 74 punkti

22. mai 2013