A. Le Coq alustas Jõuluporteri müüki

A. Le Coq tõi turule spetsiaalselt jõulupühadeks pruulitud A. Le Coq Jõuluporteri. Selle aasta Jõuluporteri pruulimisel kasutatud erihumalad, karamell- ja tumedad röstlinnased annavad õllele sügava tumeda värvi ning maheda maitse.

A. Le Coq’i juhi Tarmo Noobi sõnul on jõuluõllel pühadelaual läbi aegade olnud väga tähtis roll. „Juba vanadest aegadest juuakse jõuluroogade kõrvale tumedat, tugevama maitsega õlut, mis sobib just hästi traditsiooniliste jõulusöökidega nagu ahjuliha, hapukapsad ning verivorst,” kirjeldas Noop.

Noobi sõnul suureneb jõuluperioodil tumedate õllede müük ligi viis korda, mis näitab ilmselgelt tarbijate huvi jõuludeks pruulitavate tumedate õllede vastu. Eesti vanima õlletootjana on A. Le Coq’i kohustus panustada õllekultuuri järjepidevusse ning arendamisse. „Eesti rahvuskultuuris on jõuluõlle tegemisel kindel traditsioon ning eie soov on jätkata ja arendada seda traditsiooni igal aastal,” sõnas Noop.

A. Le Coq Jõuluporter on uue retseptuuri järgi pruulitud tume porter-tüüpi õlu, alkoholisisaldusega 6,5%. Jõuluporteri pruulimisel on kasutatud erihumalaid, karamell- ja tumedaid röstlinnaseid, mis annavad õllele ainuomase erilise, pehme kuid tummise maitse ja mustjaspruuni värvuse. Jõuluporter on sellel aastal villitud valgesse läbipaistvasse klaaspudelisse, mis toob porteri sügavmusta tooni eriliselt esile. Jõuluporter on müügil 0,5 liitristes klaaspudelites ning nelipakina. Pudeli soovituslikuks hinnaks on 12.90 – 13.90 krooni.

Porter kujunes eri õlletüübina välja 18. sajandil Inglismaal, kus õlu muutus populaarseks joogiks laevalastijate hulgas. Sealt pärineb ka õlletüübi nimetus “porter,” mis on inglise keeles “lastija.”

Kõrvetatud ja karamelllinnastest valmistatud Jõuluporterit on soovitatav serveerida 8-15 kraadi juures, spetsiaalsest õlleklaasist, mis toob esile õlle aroomi ja maitseomadused. Tume õlu sobib nii iseseisvalt joomiseks kui ka tugevamaitseliste lihatoitude ja juustu kõrvale.

2. november 2010

A. Le Coq Premium oli 2008. aasta enimmüüdud õllebränd Eestis

Uuringufirma AC Nielseni andmetel on A. Le Coq Premium jaekaubanduses enimmüüdud õllebränd, edestades juba 2008. aasta algusest selgelt kõiki teisi konkureerivaid õllebrände. Loe edasi →

A. Le Coq toob turule pühademaigulised eritooted