A. Le Coq

Üks korralik vorstipada õlle kõrvale

Mis läheb paremini kokku kui õlu ja vorstikesed? – üks korralik vorstipada õlle kõrvale. Tugeva ja tummise vorstipaja kõrvale sobib rikkaliku maitsega  hele Tšehhi-tüüpi õlu A. Le Coq Pils, peale pandud „härjasilmad“ lisavad roale kevadist alatooni.

Jagub 4-le

10 toorvorstikest lambasooles

jupp, ca 50 g, chorisot

3 purki konservkirsstomateid

1 tl suhkrut

1 suurem sibul

4 küüslauguküünt

oksake rosmariini

värsket basiilikut.

2 baklazaani

6 muna

soola, pipart

kuivatatud oreganot

peterselli

oliiviõli

Kuumuta potis oliiviõli ja pruunista viilutaud choriso, sibul, küüslauk ja rosmariin. Lisa konservtomatid ja suhkur.  Lase pajal haududa tasasel tulel vähemalt 30-40 min. Vahepeal lisa pisut vett, et kaste liiga paksuks ei läheks. Maitsesta soola, oregano ja basiilikuga. Vahepeal viiluta baklažaan ja prae õlis kummaltki poolt pruuniks. Baklažaan vajab päris palju õli, kuna tema tekstuur on nagu käsnal  -imab kõik vedeliku endasse. Aseta baklazaanid taldrikule ja maitsesta soola, pipra ja hakitud küüslauguga. Jäta maitsestuma. Torka vorstid kahvilga läbi ja pruunista pannil õlis. Aseta baklažaaniviilud ahjuvormi põhja, peale aseta vorstikesed ja kalla üle tomatikastmega. Kata ahjuvorm kaanega ja pista 180 C juures 30 minutiks ahju. Võta vorm ahjust välja ja löö peale munad. Kata jälle kaanega ja küpseta veel 5 min. Maitsesta värskelt jahvatatud pipra ja hakitud peterselliga. Seda rooga võib süüa ka kartuli, riisi või läätsedega, aga mulle meeldib see kõige rohkem saiaga mekkimiseks. Nii saab selle imelise kastme kõige paremini taldrikult kätte! Oma välimuse poolest sobib hästi munadepüha lauale.

20. veebruar 2011

Vaata lisaks

Bool apelsinimahlast

Kuumal ilmal ei ole midagi mõnusamat kui külm, maitsekas kihisev jook. Nami-Nami perenaine Pille Petersoo segas kokku Aura apelsinimahla ning Kellukese, lisas juurde jääkuubikuid ja maasikaid ja ideaalne suvine retsept Loe edasi → Loe edasi →

Retseptisoovitus: Kapsad Jõuluporteriga

Nami-Nami perenaine Pille Petersoo proovis Jõuluporteriga valmistada hapukapsaid. Tema sõnul annab A. Le Coqi jõuluõlu kapsale mõrkja ja karamellise maitse, mis tasakaalustab hästi kapsa hapusust. Tulemuseks on tõsiselt maitseküllane kapsas, Loe edasi → Loe edasi →

© 2011 A. Le Coq
Tartus:
Laulupeo pst 15, 50050 Tartu
Tel. 744 9711
Tallinnas:
Ruunaoja 2, 11415 Tallinn
Tel. 614 1521