A. Le Coq

Salapäraselt krõbedad piparkoogivahvlid pohla-kohupiimavahuga

Nostalgilised vahvlid on igale eestlasele meeltmööda magusapoolis. Tänu salakoostisosale A Le Coq jõuluporterile on need eriliselt krõbedad, jõuluselt piparkoogimaitsega, täidetud sametpehme pohla-kohupiimavahuga.

Kuigi valmistamine nõuab tiba aega küpsetamise näol, saab sellest kindlasti hitt nii laste kui täiskasvanute seas, kõigil oma lemmiknüansid.

Jagub kuuele.

Taina jaoks:

- 1 dl nisujahu

- 2 dl A Le Coq jõuluporterit

- 0,5 dl piima

- 1 suur muna

- 3 spl suhkrut

- noaotsatäis soola

- 1 tl piparkoogimaitseainet

- 1 spl sulatatud võid või õli

Kreemi jaoks:

- 4 dl vahukoort

- 400 grammi meelepärast kohupiima

- 3 spl suhkrut

- pohlamoosi

Valmista tainas eelneval õhtul. Klopi muna suhkruga lahti. Sega omavahel jahu, sool ja piparkoogimaitseine. Lisa munale ja sega ühtlaseks. Kalla juurde õlu ja piim, sega läbi. Viimasena lisa rasvaine. Sega ühtlaseks. Saad kaunilt karamellivärvi vedela taina. Lase üleöö külmkappis tõmmata.

Järgmisel päeval sega tainas kergelt läbi ja küpseta krõbedad vahvlid. Keera iga vahvel ettevaatlikult kohe pärast küpsetamist kiiresti torbikuks.

Kreemi valmistamiseks vahusta koor pehmeks vahuks, sega hulka suhkur ja kohupiim, seejärel lisa pohlamoos ning sega kreem kergelt läbi. Täida ettevaatlikult vahvlid ja serveeri kohe.

18. veebruar 2010

Vaata lisaks

Mõnus värske tomati-gazpacho

Tomati-gazpacho neljale 1 punane paprika 1 punane sibul 1 küüslauguküüs peotäis basiilikulehti 3 dl Aura tomatimahla 3 sl oliiviõli 1 tl palsamiveini äädikat 1 tl suhkrut soola ja musta pipart Loe edasi → Loe edasi →

Õlles hautatud kikerherned krõbeda peekoni ja vutimunadega

A. Le Coq Pilsis hautatud kikerherned – kiire amps koju jõudes Loe edasi →

© 2011 A. Le Coq
Tartus:
Laulupeo pst 15, 50050 Tartu
Tel. 744 9711
Tallinnas:
Ruunaoja 2, 11415 Tallinn
Tel. 614 1521