Nami-Nami perenaine Pille Petersoo proovis Jõuluporteriga valmistada hapukapsaid. Tema sõnul annab A. Le Coqi jõuluõlu kapsale mõrkja ja karamellise maitse, mis tasakaalustab hästi kapsa hapusust. Tulemuseks on tõsiselt maitseküllane kapsas, mis sobib hästi jõuluprae ja verivorsti kõrvale.
Proovi ka ise järgi teha!
Kogus: kuuele kuni kaheksale.
- 1 kg värsket hapukapsast
- 100 g fariinsuhkrut
- 1−2 tl soola
- 3 dl jõuluporterit (A. Le Coq)
- 3 dl õunamahla
- veidi köömneid
- 50 g võid
Valmistamine:
Pane kõik koostisosad potti ning hauta tasasel tulel aeg-ajalt segades, kuni kapsas on pehme ja kergelt pruunistunud. (Umbes 1-2 tundi, olenevalt sellest, kas tahad veidi krõmpsu või täitsa pehmet kapsast.)