A. Le Coq

Peedi, pastinaagi ja kartulikrõpsud

Õlle kõrvale käib alati väike snäkk. Selle asemel, et osta poest kartulijahust kokkupressitud krõpse, valmista ise tervislikud suupisted kohalikest juurikatest.

3-4-le

2 peeti

3 kartulit

1 pastinaak

0,5 l rapsiõli

peenikest meresoola

kuivatatud ürte – näiteks aed-piparrohi, tüümian, basiilik jne.

Pese juurikad hoolikalt harjaga puhtaks ja viiluta imeõhukeseks. Noaga on seda tööd üsna tülikas teha. Soovitan kasutada elektrilist köögiviljaviilutajat või mandoliini. Kalla potti 10 cm õli ja aja kuumaks. Viska potti üks „testviil“ juurikat, et näha kas õli on kuum. Kui viil hakkab õlis särisema, siis on õli valmis. Lao õlisse ühtlaselt 1 kiht kartuleid. Kui kartulid on ilusad kuldsed, siis on krõpsud valmis. Aseta kartuliviilud majapidamispaberile nõrguma. Ja nii kõikide juurikatega. Vahepeal lisa õli juurde, kuna palju läheb koos krõpsudega majapidamispaberisse. Sega kokku meresool ja kuivatatud ürdid ning maitsesta sellega krõpse. Väga tore on neid pakkuda pärgamentpaberist valmistatud tuutust. Ideaalne snäkk Pilsi kõrvale!

20. veebruar 2011

Vaata lisaks

Retsept: Mõnus õllešašlõkk grillpeoks

  Selle šašlõki juures on kasutatud väga lihtsaid ja kõigile käepäraseid komponente. Liha pehmendamiseks ja huvitava maitsenüansi lisamiseks pannakse marinaadi kaks osa õlut. Maitsebuketti täiendavad sibularattad, küüslauguküüs, sool, pipar, vürts Loe edasi → Loe edasi →

Kuidas serveerida õlut õigesti?

Õlle serveerimisel ja joomisel on olulised neli kriteeriumit – õige serveerimine ja temperatuur, tihe vaht ja hea seltskond. Loe edasi →

© 2011 A. Le Coq
Tartus:
Laulupeo pst 15, 50050 Tartu
Tel. 744 9711
Tallinnas:
Ruunaoja 2, 11415 Tallinn
Tel. 614 1521