A. Le Coq

Õlles hautatud lihavõtteküülik peekoni, sibula ja rosmariiniga

Lihavõtted on peagi ukse ees. Proovi kevadisele pühadelauale midagi hoopis uudset – õlles hautadu lihavõtteküülikut. Õlu annab roale juurde mõnusa humalase meki ning teeb maitselt tugevamaks.

5-6-le

1 küülik

1 rosmariinioks

3 küüslauguküünt

meresoola

1 pudel A. Le Coq Pilsi

5 väiksemat sibulat

3 porgandit

jahu

50 g võid

100 g toorsuitsupeekonit

Lõika küülik tükkideks – lõika esmalt kintsud, ülemised jäsemed ja lõpuks tükelda keskosa. Küülikul on üsna haprad luud, niiet kirvest selleks tööks vaja ei lähe. Piisab tugevamast ja teravamast kööginoast. Hõõru tükid soola, rosmariini, hakitud küüslaugu ja oliiviõliga sisse. Jäta tunnikeseks tõmbama.

Sulata malmpotis või ja lisa tükeldatud toorsuitsupeekon. Veereta lihatükid jahust läbi ja pruunista võis mõlemalt küljelt. Jäta liha potti. Lisa sekroriteks lõigatud sibulad ja viilutatud porgandid. Lisa 1 pudel Pilsi, kata pott kaanega ja jäta tasasel tulel hauduma. Küüliku liha on eriti pehme ja hõrk peale 1,5 tundi õlles hautamist. Vahepeal võib kontrollida, kas potis on ikka piisavalt vedelikku. Kui tundub, et hakkab väheks jääma, võib lisada pisut vett. Vahepeal valmista risotto.

Risotto:

2,5 klaasi risotto riisi

50 g võid

100 g parmesani

1 l köögiviljapuljongit

1 klaas A. Le Coq Pilsi

1 sibul

3 küüslauguküünt

Kuumuta puljong. Sulata teises potis või ja pruunista selles küüslauk ja sibul. Lisa riis. Pruunista minutike. Hakka ühe kulbi haaval lisama kuuma puljongit, nii et riis oleks kogu aeg vedelikuga koos. Ära lase risottol ära kuivada! Sega riisi pidevalt, sest niimoodi eraldub riisiteradest tärklis ja teeb risotto mõnusalt kreemjaks. Ja kui tundub, et jälle vedelikku vaja, siis lisa puljongit. Lisa klaas A. Le Coq Pilsi, mis annab risottole mõnusa humalase meki. Kui oled riisi niimoodi 25 minutit seganud, lisa riivitud parmesan ja keeda veel 5-6 min. Riis peab jääma al dente,  kreemja kastmega. Lisa  vajadusel soola ja pipart.

Serveeri küülik imelise kreemja risottoga. Peale kalla veel jänesepajast tummist leent. Kaunista küüliku-õlleleenes haudunud porgandite ja värske rosmariinioksaga. Lihtne, ilus ja ülimalt maitsev!

20. veebruar 2011

Vaata lisaks

Viis enimlevinud viga õllede serveerimisel

Toome teieni viis kõige enimlevinud viga õlle serveerimisel Loe edasi →

Üks korralik vorstipada õlle kõrvale

Kindel see, et õlle kõrvale sobivad ideaalselt vorstikesed. Siin Anni Arro retsept, kuidas vorstirooga huvitavamaks teha. Loe edasi →

© 2011 A. Le Coq
Tartus:
Laulupeo pst 15, 50050 Tartu
Tel. 744 9711
Tallinnas:
Ruunaoja 2, 11415 Tallinn
Tel. 614 1521