A. Le Coq

Õlles hautatud kikerherned krõbeda peekoni ja vutimunadega

Kiire söögina koju jõudes või külalistele eelroaks paku Õlles hautatud kikerherneid krõbeda peekoni ja vutimunadega. Roa valmistamise juures kasutatud A. Le Coq Pils annab toidule parajalt mahlasust ja põneva maitse ning vutimunad lisavad erilise kevadise hõngu. Kikerherneste valmistamise juures soovitab Anni kasutada heledat õlu (nt. Pils, Premium), kuna tumeda õlle maitse on liiga intensiivne ning võib toidu maitse ära tappa.

Jagub 2-le

1,5 prk kikerherneid ca 600 g

20 g võid

rosmariinioksake

100 g värsket spinatit

1 klaas A. Le Coq Pilsi (250 ml)

100 g toorsuitsupeekonit

8 vutimuna

peotäis rukolat

peterselli

1 väike sibul

2 küüslauguküünt

soola, pipart

Sulata potis või ja pruunista selles hakitud sibul, küüslauk ja rosmariin. Lisa nõrutatud kikerherned. Pruunista paar minutit ja lisa 1 klaas A. Le Coq Pilsi. Lase haududa kuni pool vedelikust on aurustunud. Lisa spinatilehed. Maitsesta soola ja pipraga. Kuumuta veel minutike. Niikaua keeda vutimunad ja prae peekoni viilud krõbedaks. Aseta kaussi peotäis rukolat, peale kikerherned, poolitatud vutimunad ja peekon. Puista üle hakitud peterselliga ja kaunista basiilikulehega.

20. veebruar 2011

Vaata lisaks

Õlles hautatud vürtsikapsad

Harrastuskokk Kätrin Maidla poolt valmistatud õlles hautatud vürtsikapsad. Lisatud ka videoõpetus Loe edasi →

Alkoholivaba jõuluglögi õunamahlast

Hea vaheldus hõõgveinile või tavalisele teele külmal talveõhtul. Suured ingverisõbrad võivad ingverikogust suurendada. Loe edasi →

© 2011 A. Le Coq
Tartus:
Laulupeo pst 15, 50050 Tartu
Tel. 744 9711
Tallinnas:
Ruunaoja 2, 11415 Tallinn
Tel. 614 1521