A. Le Coq

Jõuluporteris hautatud sink pohlaglasuuris

Mõnus jõulusink, mis saab oma maitse magus-tummiselt jõuluõlult ja ümber pidurüü pohlaglasuurist. Tõeline jõuluõhtusöögi lauakuningas, pakkudes maitsenaudinguid igale külalisele.

Singi saab päevake enne valmis teha ning vahetult enne serveerimist sätendava magus-vürtsise glasuuriga katta.

Jagub kaheksale:

ca 3 kilone sealihast ahjupraad, kamaraga.

Haudeleem:

- 2 pudelit A Le Coq jõuluporterit

- 1 liiter õunamahla

- vett

- 1 kaneelikoor

- 1 suurem sibul

- 1 spl soola

- mõned pipraterad

Pohlaglasuur:

- 5 spl magusamat pohlamoosi

- 5 spl haudeleent

- 1 tl sinepipulbrit

- 0,5 tl kaneeli

Seo liha ümberringi tugevasti kuumakindla nööriga kokku. Pane potti, kata külma veega ja lase kiiresti keema tõusta. Kalla keev vesi ära, loputa liha puhtaks, puhasta pott.  Vala potti õlu, õunamhal, lisa pooleks murtud kaneelikoor, neljaks lõigatud sibul, sool ja pipar. Pane liha potti ja lisa nii palju vett, et liha kaetud oleks. Lase keema tõusta ning keeda kaane all tasasel tulel 3-4 tundi.

Kui valmistad singi päev varem, lase sel leemes jahtuda. Hoia külmas.

Enne serveerimist eemalda singilt nöör ja kamar. Lõika rasva sisse diagonaalis kahte pidi sisselõiked.

Glasuuri valmistamiseks sega kastrulis pohlamoos, haudeleem, sinepipulber ja kaneel. Lase keema tõusta ning keeda mulinal, kuni glasuur pakseneb (ca 5 minutit). Vala aeglaselt lihale, lase glasuuril lõigete vahele imbuda. Küpseta 200 kraadises ahjus 15-20 minutit, kuniks liha on pruunistunud ja glasuur tumepunane.

18. detsember 2010

Vaata lisaks

Õlu teeb šašlõki pehmeks, mahlaseks ja maitsekaks

Saaremaa Lihatööstuse tootejuht Malle Mägi jagab põnevat šašlõkiretsepti. Loe edasi →

Jõuluaegse pidusöögi üllatusampsud porteritainas

Harrastuskokk Kätrin Maidla retsept: porteritaignast tehtud pirukad – amps julgematele Loe edasi →

© 2011 A. Le Coq
Tartus:
Laulupeo pst 15, 50050 Tartu
Tel. 744 9711
Tallinnas:
Ruunaoja 2, 11415 Tallinn
Tel. 614 1521