A. Le Coq

Jõuluporteri vürtsimõdu

See tummine jõulujook on erinevatel põhjusetl nii meeste kui naiste lemmik. Kergelt mõrkjas mekk õllest keerab mehed ümber sõrme, sametpehme vahukooretups ja kuumav vürtsisiirup paitab naiste hinge. Jõuluõhtusöögi kuninglik lõpp, mis viib iga jooja talvevõlumaale.

Retsept kolmele:

- 1 pudel A Le Coq Jõuluporterit

- 250 ml siirupit

- 250 ml õunapüreed

- 1 tl võid

- 3 spl vahukoort

- muskaati

Siirup:

- 2 kaneelipulka

- 5 nelki

- 3 kardemonikupart

- 1 vaniljekaun

- 500 ml vett

- 350 grammi suhkrut

Pane vürtsid külma veega potti, lase keema tõusta ning keeda tasasel tulel kaane all 15 minutit. Lisa suhkur ja sega, kuni see on lahustunud. Kurna puhtasse anumaase. Säilib külmas kuu jagu.

Joogi valmistamiseks kuumuta potis A Le Coq jõuluporter, siirup ja õunapüree. Serveeri kohe tupsu vahukoore ja natukese riivitud muskaadiga.

18. detsember 2010

Vaata lisaks

Õlles hautatud lihavõtteküülik peekoni, sibula ja rosmariiniga

Erilist tugevust annab roale juurde lisatud õlu A. Le Coq Pils.
Loe edasi →

Mõnus värske tomati-gazpacho

Tomati-gazpacho neljale 1 punane paprika 1 punane sibul 1 küüslauguküüs peotäis basiilikulehti 3 dl Aura tomatimahla 3 sl oliiviõli 1 tl palsamiveini äädikat 1 tl suhkrut soola ja musta pipart Loe edasi → Loe edasi →

© 2011 A. Le Coq
Tartus:
Laulupeo pst 15, 50050 Tartu
Tel. 744 9711
Tallinnas:
Ruunaoja 2, 11415 Tallinn
Tel. 614 1521