A. Le Coq

Jõuluaegse pidusöögi üllatusampsud porteritainas

Soolased pirukad on huvitav ja eriline eelroog, tore üllatus sööjatele, sest peidavad endas vägagi jõululist täidist.

Õlletainas on mõnusalt krõbe ja suussulav, mis küpseb imekaunilt kuldseks.

Hapukapsas täidises annab pirukale mõnusalt maitsevunki, juust ja peekon lisavad tummisust.

Verivorsti-pohlamoosiga plaadipirukas on amps julgematele, mis tekitab oma erilisusega lauas kindlasti kõneainet. Kuigi traditsioonilised maitsed, omandavad need sellisel kujul serveerides täiesti uudse ilme.

Saad 8 portsjonkooki ja väiksemapoolse plaadipiruka.

Taina jaoks:

- 350 grammi võid (toasoe)

- 6 dl jahu

- 2 dl A Le Coq jõuluporterit

- 1 tl soola

Täidise jaoks(1):

- 400 grammi õlles hautatud hapukapsast*

- 200 grammi meelepärast sulajuustu

- 200 grammi peekonit või suitsusinki

- soola, pipart

Täidise jaoks(2):

- 400 grammi meelepäraseid verivorste

- 100 grammi jagu pohlamoosi

Valmista tainas. Sega omavahel jahu ja sool, lisa toasoe või ning õlu, sega ühtlaseks, kuni moodustub sametine, pehme tainas. Pane pooleks tunniks külmkappi tõmbama.

Valmista täidis. Prae pannil hakitud peekon/suitsusink, sega hulka õlles hautatud kapsas, lisa juust ja sega täidis ühtlaseks. Maitsesta soola-pipraga. Jahuta.

Teise täidise jaoks koori verivorstidelt nahk ja murenda sisu väiksemateks tükkideks.

Jaga tainas kaheks. Pane pool tainast tagasi külma. Rulli üks osa tainast hästi jahusel laual lahti ca 7mm paksuseks. Lõika suure klaasiga ringikujuline tükk, aseta võitatud muhvinipanni/ramekini ning suru ühtlaselt vormi külgedele. Korrigeeri vajadusel järgmise tainatükki suurust. Vooderda kõik vormid.

Jaga hapukapsa täidis võrdselt vormidesse ja kaunista pealt meelepäraselt tainaribadega. Määri munamäärdega ja küpseta 200 kraadises ahju keskosas kuldseks (20-25minutit). Serveeri kohe.

Jaota teine osa tainast kaheks ja rulli jahusel laual kaheks võrdse suurusega ristkülikuks. Tõsta üks tainaplaat ahjuplaadile, määri peale pohlamoos ja kata ühtlaselt verivorsti tükkidega. Aseta peale teine tainaplaat, suru näppudega ääred kõvasti kinni, määri munamäärdega ja küpseta 200 kraadises ahjus kuldseks (ca 20-25minutit). Serveeri kuumalt.

18. detsember 2010

Vaata lisaks

Häid ütlemisi ja vanasõnu õlle kohta

“Ära kiida enne õlut, kui ta täieste seisnud ja selginud on” Loe edasi →

Võib-olla siis, kui ülikonnas minna, antakse ka õllealus

Tallinna, Tartu, Pärnu, Kuressaare ja Võru pubisid külastanud õllekontrolörid on tänaseks saanud õlle serveerimise kohta esimese ülevaatliku pildi, kus jagub nii kriitikat kui ka positiivseid noote. Loe edasi →

© 2011 A. Le Coq
Tartus:
Laulupeo pst 15, 50050 Tartu
Tel. 744 9711
Tallinnas:
Ruunaoja 2, 11415 Tallinn
Tel. 614 1521