A. Le Coq

Mahla toiteväärtus

Täismahlad on mahlatoodetest kõige kasulikumad ning kõige kõrgema toiteväärtusega. 100 g naturaalse mahla energeetiline väärtus on tavaliselt 40-60 kcal.

Täismahla teeb eriti väärtuslikuks see, et temas on toormahlaga samaväärselt vitamiine, mineraalaineid ja mikroelemente.
Mahlakaloreid ei tasu karta, sest need on samaväärsed puuviljade söömisest saadava energiaga.

Mahl, nagu ka puuviljad, on üks tervislikumaid ja süsivesikuterikkamaid „toite“.

Mahla toiteväärtus, võrrelduna nektarite, mahlajookide ja mahla sisaldavate karboniseeritud/ karboniseerimata jookidega.

Mahl Nektar Mahlajook Mahla sisaldavad karboniseeritud joogid ja gaasita joogid
Mahlasisaldus 100% 25-50% min 10% 1-9%
Vitamiinide mitmekesisus Väga hea Keskmine Alla keskmise Ühekülgne
Tasakaalustatud toiteväärtus väga hea Hea Suhteliselt ühekülgne Ühekülgne
Toiduvärvid ja säilitusained ei ei/ja ja/ei Ja
Kategooria mahlad nektarid Mahlajoogid Joogid
2. jaanuar 2011

Vaata lisaks

Inimese päevane mahlavajadus

Kui palju peaks päevas mahla jooma ja miks? Loe edasi →

Kaks puuviljasalatit – üks soe ja teine külm

Ka kuivatatud puuviljadest saab teha edukalt mahla abil maitsva salati. Loe edasi →

© 2011 A. Le Coq
Tartus:
Laulupeo pst 15, 50050 Tartu
Tel. 744 9711
Tallinnas:
Ruunaoja 2, 11415 Tallinn
Tel. 614 1521