A. Le Coq

Kevad toob toidulauale kergemad road

Kevade poole vaadatakse kriitilisema pilguga üle ka toidulaud – mida rohkem vitamiine, mineraale ja kiudaineid, seda parem.

Üks viis värskendada oma päevamenüüd, on lisada toidukordadesse mahl, mis  sisaldab just neid kasulikke vitamiine ja mineraalaineid, mille järgi meie organismi kevadel kõige enam januneb.

Mahl on oma olemuselt naturaalne ja konservandivaba jook, mida ammustest aegadest peetakse õigustatult tervislikkuse sümboliks. Erinevad mahlatooted peaksid kuuluma eriti laste, aga ka kõigi tervislikult toituvate täiskasvanud inimeste menüüsse, sest võrreldes alternatiivsete jookidega on mahlades märkimisväärselt palju mitmesuguseid vitamiine ja kiudaineid.

Tuntud toidublogi Nami-Nami eestvedaja Pille Petersoo joob mahla peamiselt hommikuti värskendava osana hommikusöögist. “Mõnikord joome ka klaasikese mahla vahepalana,” ütleb ta ning lisab, et mahl kui tooraine on tema menüüs nii osana roogade sees kui ka eraldiseisvalt. “Toiduvalmistamisel olen kasutanud enamasti  punast mahla erinevate kissellide ja mannavahtude tegemiseks,” möönab ta.

Lisaks pakub suur toiduarmastaja ja kokkamisfänn välja kolm imelihtsat mahlaretsepti hommikusöögiks, vahepalaks ja lõunaks.

KEVAD-SUVINE KÜLMSUPP

neljale

0,75 l Aura aedviljamahla

2 viilu saia

1 oranž või punane paprika

soola, suhkrut ja musta pipart

paar tilka Tabascot

veidi oliiviõli

Serveerimiseks:

hakitud kurki

röstitud saia- või leivakuubikuid

Valmistamisõpetus:

Puhasta paprika, haki veidi väiksemaks ja pane köögikombaini. Lisa väiksemaks murtud saiatükid ja aedviljamahl, töötle kõik ühtlaseks püreeks (kui supp liiga paks tundub, siis võid veel veidi mahla lisada).

Maitsesta soola, suhkru ja pipraga.

Serveeri krutoonide ja hakitud kurgiga. Piserda supile ka mõni piisk Tabascot ja oliiviõli.

TERVISLIK TOORMÜSLI HOMMIKUSÖÖGIKS

Kogused on arvestatud ühe inimese jaoks

Õhtul sega kausis omavahel:

1 dl täisterakaerahelbeid

1,5 dl Aura Pirni-banaaninektarit

Hommikul sega juurde:

5-6 sl maitsestamata jogurtit

Peale maitse järgi:

mandlilaaste

mustikaid või vaarikaid

mett või vahtrasiirupit

TROOPILINE SMUUTI


Kogused on arvestatud ühe inimese jaoks

1 dl maitsestamata või vanillimaitselist jogurtit

1 dl Aura pirni-banaaninektarit

2 sl kookoshelbeid

mett või vahtrasiirupit soovi korral

purustatud jääd

Sega kõik ained kannmikseris ühtlaseks.

Nipid:

* Kui soovid tummisemat smuutit, siis lisa üks tükeldatud banaan.

* Kui soovid tugevamat kookosemaitset, võid lisada u 1 dl kookospiima.

* Kui soovid tervislikumat smuutit, siis asenda kookoshelbed kaerakliidega.

* Luksuslikuma smuuti sisse võid panna üks kuni kaks vanillijäätisepalli

28. märts 2012

Vaata lisaks

Aura kvaliteetmahlade sari täieneb kollase ploomi nektariga

Eesti mahlaturuliider A. Le Coq tõi turule kollase ploomi nektari, mis on valmistatud küpsete kollaste ploomide püreest. Kollased ploomid on oma magusa maitse ja vähesuse tõttu olnud eestlaste üks lemmikuid. Lisaks varasügisesele ploomihooajale saab nüüd uue Aura nektariga nautida kollaste ploomide pehmet ja siidist maitset aasta läbi. Loe edasi →

Investeerisime ligi 17 miljonit krooni uude mahlatootmisliini

Eesti suurim joogitootja A. Le Coq hakkab esimesena Eestis tootma kaheliitristes perepakendites mahlajooke Aura Fresh. Ettevõte investeeris uue liini soetamisse ligi 17 miljonit krooni ning soovib kasvatada oma turuosa mahlatoodete kategoorias 30%-ni. Loe edasi →

© 2011 A. Le Coq
Tartus:
Laulupeo pst 15, 50050 Tartu
Tel. 744 9711
Tallinnas:
Ruunaoja 2, 11415 Tallinn
Tel. 614 1521