A. Le Coq

8 põnevat fakti mahlade kohta

Kas teadsid, et…

1. Kõige kiirema energiasüsti saab süsivesikurikaste puuviljade mahlast, näiteks viinamarja-, pirni- või õunamahl.

2. Apelsinimahlas on lisaks ohtrale C-vitamiinile ka kõige rohkem kaaliumi - 100 g mahlas on seda 190 mg!

3. Tsitruseliste mahlad sisaldavad C-vitamiini umbes kaks korda rohkem kui näiteks õunamahl.

4. Mahl väljutab kehast mürke. Mahlas sisalduv kasulik pektiinaine seob vett ning väljutab organismist mürgiseid aineid. Pektiinained aitavad säilitada organismi normaalset mikrofloorat ning on sobivad soolhaiguste ja maohaavandite puhul.

5. Mahl parandab ainevahetust. Mahlas sisalduvad orgaanilised happed parandavad  organismi ainevahetust ja stimuleerivad peensoole tegevust, ärritavad mao seedemahlu, millega soodustavad toidu paremat seedumist. Inimene vajab ööpäevas 2 g orgaanilisi happeid, mida saab põhiliselt puuviljadest ja mahlast.

6. Marjamahlad aitavad ennetada kroonilisi südamehaigusi ja vähki.

7. Pool klaasi mustikamahla annab sama palju antioksüdante kui 4-5 klaasi mis tahes teisi puuvilju.

8. Tomatimahl on tõhus eesnäärmehaiguste, sh eesnäärmevähi ennetaja!

10. veebruar 2011

Vaata lisaks

Mahla 11 head omadust

Peaaegu tosin põhjust, miks mahla juua Loe edasi →

Mida mahl sisaldab?

Marjad ja puuviljad, millest mahla valmistatakse, sisaldavad ca 70–90% vett, seega on ka mahla peamine koostisaine vesi.

Loe edasi →

© 2011 A. Le Coq
Tartus:
Laulupeo pst 15, 50050 Tartu
Tel. 744 9711
Tallinnas:
Ruunaoja 2, 11415 Tallinn
Tel. 614 1521