Alkoholivaba jõuluglögi õunamahlast

alkovaba glogi
Jõulukuu ja külmad ilmad haaravad käe kuuma jõulujoogi järele. Kas sa aga teadsid, et ääretult maitsva ja mõnusa glögi saab teha ise ka kodumaisest õunamahlast. Nami-Nami perenaine Pille Petersoo katsetas alkoholivaba glögi Aura õunamahlaga ning välja tuli mõnusalt aromaatne jõuluvürtsine jook. Kes soovib, võib lisada joogile ka veidi kalvadost.

kuuele

Kuumuta õunamahl, lisa kaneelikoor ja kooritud ingverijuurejupp, soovi korral ka tähtaniis. Lase joogil umbes veerand tundi kaane all hästi vaikselt tõmmata ja maitsestuda.
Kurna jook läbi sõela ja kuumuta uuesti. Kui soovid magusamat jooki, siis võid lisada veidi mett või fariinisuhkrut, aga Aura 100% õunamahla puhul pole see vajalik.

NB! Kui soovid, siis võid joogi termosesse panna ja nt talvisele piknikule kaasa võtta. Termose eelnev kuumutamine hoiab joogi kauem kuuma. Selleks kalla termosesse keev vesi ja lase 5 minutit seista. Siis kalla vesi minema ja lisa kuum jook.

16. detsember 2013

Mahlajook, nektar, mahl kontsentreeritud mahlast, värskelt pressitud mahl, smoothie – mis on mis?

Poelettidelt võib leida hulgaliselt erinevaid mahla nime kandvaid tooteid. Mida need joogid endast kujutavad ning kuidas neid teineteisest eraldada? Võtame vaatluse alla mahlajoogi, nektari, mahla kontsentreeritud mahlast, värskelt pressitud mahla ja smoothie. Loe edasi →

Aura õuna-mustikajook pälvis parima mittealkohoolse joogi tiitli

Turu-uuringute firma Nielsen selgitas välja 2013. aasta Eesti edukaimad turule toodud toidu-, joogi- ja esmatarbekaubad. Mittealkohoolsete jookide arvestuses pälvis parima uudistoote auhinna Aura õuna-mustikajook. Loe edasi →