A. Le Coq

A. Le Coq hakkab müüma lahtist kalja

A. Le Coq taaskäivitab lahtise kalja müügi traditsiooni ja avab üle Eesti mitmed müügipunktid. Esimesed kaks ehtsa kääritatud kalja müügipunkti on avatud Tartu kohvikutes Pierre ja Ristiisa. Kalja hakatakse müüma ka Tallinna Stroomi ja Pirita rannas ning Pärnu rannas. Lisaks hakkab mööda Eestit sõitma ja kalja pakkuma suur kollane kaljavaat.

A. Le Coq hakkab lahtise kalja müügipunktides müüma hiljuti turule tulnud ja kohe suure populaarsuse võitnud naturaalselt kääritatud kalja.
A. Le Coqi juhi Tarmo Noobi sõnul on kõik, kes lapsena on värskendavat, jahedat ja vahutavat kalja nautinud, selle järele aeg-ajalt puudust tundnud. Noobi sõnul paraku suuri nostalgilisi kaljavaate tänavatel nägema ei hakka, kuna tänapäevased nõuded joogi kvaliteedile on kõrged ja seepärast villitakse kali spetsiaalsetesse 30-liitristesse metallvaatidesse. Ettevõtte juhi sõnul on kaljalett küll veidi väiksem, ent siiski kollane ja oluliselt kõrgemat kvaliteeti pakkuv.
Kalja joomiseks pumbatakse see läbi jahutusmasina topsidesse, et see seisaks alati jahe ja vahune. Noobi sõnul oli menuka kääritatud kalja lahtisena müümine loogiliseks sammuks, kuna ainuüksi viimase kolme kuuga on poodides naturaalset kalja müüdud üle miljoni liitri ning usub, et müük osutub edukaks nii kohvikutes kui ka randades.
A. Le Coq ‘i naturaalset kalja, mis on valmistatud rukki- ja odralinnastest ning kääritatud pärmi- ja piimhappebakteritega, hakatakse lisaks kohvikutele müüma näiteks Tallinnas Stroomi ja Pirita ning Pärnu ja Võsu rannas, Rakvere turuplatsil jm.
Lahtist kalja müüakse A. Le Coqi lettidest, lisaks müüakse lahtist kalja kaljakraanidest erinevates pubides, restoranides ja kohvikutes üle Eesti. Mööda Eestit hakkab ringi sõitma ka suur kollane kaljavaat, millest on igaühel võimalik endale karastusjooki osta ja koju kaasagi varuda. Kaljavaat on kaljasõpradele jooki pakkumas ka Tallinna ja Tartu laulupeol.

9. juuni 2009

Vaata lisaks

Suviseid retsepte kaljast – okroška ja kaljamarinaad

Toidublogija Kätrin Maidla jagab nõuandeid, mida kerget ja maitsvat valmistada kaljast. Kaljamarinaad lihale ja külm kaljasupp okroška Loe edasi →

Jaanipäevaks tee kakk leivaks, kannikas kaljaks

Kalja on siinmail valmistatud aastasadu ja seda nii pidupäevadeks kui ka igapäevaseks janukustutamiseks. Loe edasi →

© 2011 A. Le Coq
Tartus:
Laulupeo pst 15, 50050 Tartu
Tel. 744 9711
Tallinnas:
Ruunaoja 2, 11415 Tallinn
Tel. 614 1521