Viljandi noormehed pälvisid A. Le Coqi stipendiumid

IMG_2327A. Le Coq and is juba seitsmendat aastat järjest välja joogitööstuses vajalikku eriala õppivatele Tartu ja Võrumaa Kutsehariduskeskuse õpilastele stipendiumid, mille koguväärtuseks on 5200 eurot. Tänavu pälvisid need heade õppetulemuste eest kaks Viljandist pärit noormeest – Siim Sankovski Tartu KHK-st ning Rein Saetalu Võrumaa KHK-st.

A. Le Coqi juhi Tarmo Noobi sõnul hakati stipendiumeid välja andma aastaid tagasi, mil turul oli puudus andekatest tehnoloogidest. “Meie eesmärk oli propageerida kutsekoolides tööstustehnoloogia valdkonda, et kasvaks peale oskuslik tööjõud, kes on pädev töötama joogitööstuses olevate seadmetega,” lausus Noop. Ta lisas, et see töö on kandnud ka vilja ning kuue aasta jooksul on käinud mitmed tublid noormehed tehases praktikal ning nii mõnigi on saanud A. Le Coqis omale erialalise töö.

Noobi sõnul täna neil joogitööstuses enam oskustööjõupuudust ei ole, kuid sellest hoolimata jätkatakse igaaastaste stipendiumite väljamaksmisega. “Meile läheb korda meie koduvallas ja selle lähiümbruses tegutsevate noorte käekäik. Läbi Tartu ja Võrumaa kutsehariduskeskustele antavate stipendiumite aitame kaasa igal aastal kahe noore õppuri tulevikueesmärkide saavutamisele,” ütles Noop.

Tartu Kutsehariduskeskuse tööstustehnoloogia osakonna juhataja Peeter Girinchi sõnul leiavad mehhatroonika eriala hästi lõpetanud alati tööd. “Oskustööjõud muutub üha hinnalisemaks ning eriala lõpetanutel on tööle asumisel ettevõtete osas lai valik – häid tehnikuid on vaja nii joogitööstuses, metalliettevõtetes kui ka trükikodades,” ütles Girinch. Lisaks on stipendium   õpilasele märkimisväärseks summaks, mille eest soetatakse tihti erialast kirjandust, osaletakse valdkonnaga seotud huviringides ning tasutakse ka õppemaksu.

Stipendiumite üleandmine toimub täna, 28.10.2013, kell 15:00 A. Le Coqi õllemuuseumis. Ühe stipendiumi suurus on 2600 eurot ning see määratakse üheks õppeaastaks ja makstakse välja igakuiselt.

A. Le Coqi stipendium on asutatud 2007. aastal Tartu Kultuurkapitali juurde kuuluva Olvi Fondi poolt. A. Le Coq’i stipendiume makstakse Tartu ja Võrumaa Kutsehariduskeskuste mehhatroonika, lukksepa või infotehnoloogiasüsteemide õpilastele, kes on oma õpingutesse ja töössesuhtumisega eeskujuks oma kaasõpilastele ja võimalusel leiavad rakendust joogi- ja õlletööstuses.

Iga-aastaselt määrab stipendiumi seitsmeliikmeline stipendiumikomisjon, mille koosseisu kuuluvad neli A. Le Coqi juhtkonna liiget, üks Tartu Kultuurkapitali esindaja ning üks esindaja nii Tartu kui ka Võrumaa Kutsehariduskeskusest.

Mis on mehhatroonika:

Mehhatroonika on üks nooremaid ja kiiremini arenevaid tehnikasuundi nii Eestis kui ka mujal maailmas. Mehhatrooniku ülesandeks on tooteprojektide täitmine ja koordineerimine, mis haarab nii mehaaniliste, elektrooniliste kui ka infotehnoloogiliste süsteemide koostööd ühes tänapäevases tootes. Eriala annab oskusi ja teadmisi intelligentsete masinate ja seadmete loomisest.

Mehhatroonikul on kõik eeldused edukaks karjääriks just kiirelt arenevates, uutele lahendustele orienteeritud ning paindlikes firmades. Mehhatroonikud saavad töötada automaatika-, mehaanika ja elektroonikaspetsialistidena, samuti ka automaatseadmete, tehnoloogiliste liinide ning robotite ekspluatatsiooniinseneridena.

30. oktoober 2013

Tarmo Noop: 5 võimalust kasvatada kasumit

A. Le Coqi juht Tarmo Noop rääkis Äripäeva teemaveebi Best Sales korraldatud müügikonverentsil, et ettevõtte omanikele on kõige olulisem kasum, mistõttu tekib ettevõtte tegevjuhil alati küsimus, kas keskenduda pigem tuludele või kuludele. Loe edasi →

Tarmo Noop: Muudatusi pole mõtet lihtsalt muudatuste pärast teha.

Ettevõtte juhatuse esimees Tarmo Noop konkurentsivõimelisima toiduainetööstusettevõtte tiitli pälvimisest. Loe edasi →