Tarmo Noop alkoholivabast siidrist

A. Le Coqi  üheks eesmärgiks selle aasta tootearenduses on viia alkoholisisaldus toodetes madalamale. Siidrisegmendis oli sihiks tuua turule väga madala alkoholisisaldusega siider.  A. Le Coq lähtub oma tegevuses seadustest. Seepärast ei saa A. Le Coq ise välja mõelda tootekategooriaid, vaid peab lähtuma seadusest.

Siider on alkohoolne jook, mis on tehtud kääritatud õunaveinist. Alkoholiks loetakse õlut alates 0,5% ja kõik teisi jooke alates 1,2%. Kuna siider on alkohoolne jook (alkohoolne jook algab 1,2 mahuprotsendist)  ja meie toote puhul on tegemist 0,9 kraadise kanguse joogiga, peame seda vastavalt seadusele nimetama alkoholivabaks siidriks. Sama analoogia kehtib ka alkoholivaba õlle puhul, valdavas enamuses alkoholivabades õlledes on alkoholi umbes 0,5%.

Meie toode on alternatiiv täiskasvanule, kes tahab nautida siidrit joovastavat efekti saamata, mitte lastele nii nagu alkoholivaba õlu pole mõeldud alaealistele.

Sarnaselt meiega on Eesti Kaupmeeste Liit võtnud seisukoha, et kauplustes ei soovitata müüa alkoholivaba õlu ja siidrit alaealistele lastele, vaid pakkuda mõnda muud nende eale sobilikku toodet. Lisaks oleme teinud kauplustele ettepanekud paigutada siider alkoholiosakonda siidrite kõrvale. Samuti oleme tootepakendil välja toonud võimaliku alkoholisisalduse ning lisanud kirja kus ei soovita seda lastele.

14. juuni 2011

A. Le Coq toetab kutseharidusõppureid 80 000 krooniga

AS A. Le Coq kuulutas välja 1. septembril Tartu ja Võrumaa kutsehariduskeskuste õpilastele avaliku stipendiumikonkursi, mille raames toetatakse kahte edukamat õlletööstuses vajaliku eriala kandidaati õppeaasta jooksul 40 000 eesti krooniga.
Loe edasi →

A. Le Coq jätkab liidripositsioonil

A. Le Coq jõudis ka sel aastal joogitootjate TOPis esikohale. Ettevõtte juhi Tarmo Noobi sõnul on tal kahtlema­ta heameel oma edu üle, ent ta on samas seisukohal, et te­gelikult oleks ehk otstarbe­kam, kui joogi- ja toiduaine­tööstuste TOP edaspidi kok­ku pandaks. Loe edasi →