Tarmo Noop alkoholivabast siidrist

A. Le Coqi  üheks eesmärgiks selle aasta tootearenduses on viia alkoholisisaldus toodetes madalamale. Siidrisegmendis oli sihiks tuua turule väga madala alkoholisisaldusega siider.  A. Le Coq lähtub oma tegevuses seadustest. Seepärast ei saa A. Le Coq ise välja mõelda tootekategooriaid, vaid peab lähtuma seadusest.

Siider on alkohoolne jook, mis on tehtud kääritatud õunaveinist. Alkoholiks loetakse õlut alates 0,5% ja kõik teisi jooke alates 1,2%. Kuna siider on alkohoolne jook (alkohoolne jook algab 1,2 mahuprotsendist)  ja meie toote puhul on tegemist 0,9 kraadise kanguse joogiga, peame seda vastavalt seadusele nimetama alkoholivabaks siidriks. Sama analoogia kehtib ka alkoholivaba õlle puhul, valdavas enamuses alkoholivabades õlledes on alkoholi umbes 0,5%.

Meie toode on alternatiiv täiskasvanule, kes tahab nautida siidrit joovastavat efekti saamata, mitte lastele nii nagu alkoholivaba õlu pole mõeldud alaealistele.

Sarnaselt meiega on Eesti Kaupmeeste Liit võtnud seisukoha, et kauplustes ei soovitata müüa alkoholivaba õlu ja siidrit alaealistele lastele, vaid pakkuda mõnda muud nende eale sobilikku toodet. Lisaks oleme teinud kauplustele ettepanekud paigutada siider alkoholiosakonda siidrite kõrvale. Samuti oleme tootepakendil välja toonud võimaliku alkoholisisalduse ning lisanud kirja kus ei soovita seda lastele.

14. juuni 2011

Pälvisime maineka toidu- ja joogikultuuri auhinna

Euroopa toidu- ja joogikultuuriga seonduvate vennaskondade ühing CEUCO andis esmakordselt Eesti tootjale Aurum Auhinna. Auhind tunnustab ettevõtteid või üksikisikuid, kes aitavad kaasa Euroopa piirkondliku (kohaliku) toidu- ja joogikultuuri arendamisele ja säilitamisele. Esmakordselt pälvis selle Eesti tootjana kõigi Euroopa riikide konkurentsis A. Le Coq. Loe edasi →

Investeerisime ligi 17 miljonit krooni uude mahlatootmisliini