Pärnu Linnavalitsus ja A. Le Coq allkirjastasid Rahvusvaheliste Hansapäevade koostöölepingu

Pärnu linnapea Toomas Kivimägi ja AS A. Le Coq juhataja Tarmo Noop allkirjastasid 30. Rahvusvaheliste Hansapäevade koostöölepingu.

A. Le Coq’i ja Pärnu Linnavalitsuse vahel sõlmitud koostöölepingu kohaselt on A. Le Coq 30. Rahvusvaheliste Hansapäevade sponsor, toetades ürituse korraldamist 180 000 krooniga. Lisaks toetab ettevõte Hansapäevade üritust spetsiaalselt selleks otstarbeks pruulitud Pärnu Rahvusvaheliste Hansapäevade nimelise eriõllega, mille iga müüdud pudeli pealt läheb üks kroon hansapäevade korraldamiskulude katteks. Eripruuli müüakse lisaks Pärnu hansapäevade territooriumile alates maikuust ka üle Eesti.
A. Le Coq’i juhi Tarmo Noobi sõnul on Hansapäevade korraldamine Eestis tore traditsioon, mis viib meid tagasi keskaega ning kirjeldab ilmekalt vanade eestlaste eluolu. „Ka õlu ja õllepruulimine kuulus keskajal Hansalinnade elukorralduse juurde, mistõttu soovime ka meie kui üks Eesti vanimaid õlletehaseid omalt poolt sellise sündmuse korraldamisele õla alla panna,” ütles Noop. Noop lisas, et A. Le Coq on ka varemalt toetanud Hansapäevade korraldamisi erinevates linnades.
„Suvel Pärnus toimuvad rahvusvahelised hansapäevad on turundusüritus kogu Eestile, mistõttu on mul väga hea meel toetajate üle väljastpoolt Pärnut. 180 000 krooni on Pärnu jaoks väga suur summa ning see on oluline panus paremasse kultuuriprogrammi ning parematesse hansapäevadesse tervikuna. Lisaks meenutan, et AS A. Le Coq näitas oma suuremeelsust juba 2005. aasta jaanuaritormi ajal, pakkudes pärnumaalastele igakülgset abi”, ütles linnapea Toomas Kivimägi. Ta lisas ka, et sarnane koostöö era- ja avaliku sektori vahel annab alati parema tulemuse.

Pärnus 24. – 27. juunini toimuvatel 30. Rahvusvahelistel Hansapäevadel osalevad hansaliikumisega ühinenud linnad 17 riigist. Suur keskajapidu on üles ehitatud neljale märksõnale: tuli, õhk, maa ja vesi, mis näitab, et hansaliikumine on täis elujõudu – see lõõmab, hingab, püsib ja voolab.

27. aprill 2010

A. Le Coq plaanib uue kokteilisarjaga jõuliselt eksporti kasvatada

A. Le Coq alustab klaaspudelis kokteilisarja tootmist. Esialgu jõuab turule neli populaarset rahvusvahelist maitset – mojito, cosmopolitan, pina colada ning cuba libre. Uue sarjaga plaanib ettevõte suurendada eksporti nii Põhjamaadesse kui Kesk- ja Lõuna-Euroopasse. Kokteilisarja kolm maitset tuleb müügile ka Eestis. Loe edasi →

A. Le Coqi esimese poolaasta majandustulemused ületasid ettevõtte ootusi