A. Le Coq käive kasvas mullu viis protsenti

Eesti suurima joogitootja A. Le Coqi käive kasvas mullu viis protsenti aasta varasemaga võrreldes. 2011. aastal oli ettevõtte käive 76 miljonit eurot ja puhaskasum 13 miljonit eurot.

A. Le Coqi juht Tarmo Noop ütles, et möödunud aastal A. Le Coqi õllede müük võrreldes 2011. aastaga ei kahanenud, samal ajal kui kogu Eesti õlleturg vähenes mullu neli protsenti ja mittealkohoolsete jookide sektor kahanes viis protsenti.

“Kõige rohkem võitsime mahlas, kus turg kukkus üheksa protsenti ja meie kasvasime kaks protsenti ning vee segmendis, kus turg ei kasvanud, kuid Aura ja Värska Mineral brändiga võitsime juurde 13 protsenti turgu,” ütles Noop.

Noobi hinnangul joogiturg tänavu tõenäoliselt ei kasva ning jääb mullusele tasemele. “Esiteks mõjutab sel aastal tootjaid ja tarbijaid lahja alkoholi aktsiisitõus,” ütles Noop. Teine mõjur on tema sõnul poliitiline risk, kuna Eestis on valimisaasta ja tõenäoliselt tahetakse piirata või reguleerida õlle, energia- ja karastusjookide tarbimisega seonduvat.

“Kolmandaks kallinevad mitmed joogitööstuse toorained, mis on pikaajaline ja püsiv trend seoses rahvastiku kasvuga maailmas. Neljandaks tõuseb energia hind,” ütles Noop. Joogituru ainuke tundmatu muutuja on tema sõnul suvi. “Kui see tuleb mullusest parem, ennustan joogiturule kasvu,” ütles Noop.

Mullu kuue kuu kokkuvõttes müüs A. Le Coq 69 miljonit liitrit jooke. Uuringuettevõtte Nielseni andmeil kuulus A. Le Coqile mullu aprillis-mais 41 protsenti Eesti õlleturust võrreldes mullu sama aja 39 protsendiga ning siidriturust 42 protsenti võrreldes varasema 44 protsendiga.

Eesti mahlaturust kuulus A. Le Coqile mullu aprillis-mais 38 protsenti võrreldes mullu 32 protsendiga, mis oli kõigi aegade kõrgeim näitaja. Karastusjookide turust kuulus A. Le Coqile 30-protsendiline turuosa võrreldes varasema 34 protsendiga, pudelivee turuosa oli ettevõttel 16 protsenti võrreldes varasema 15 protsendiga.

BNS pressiteade, 07.01.2013

7. jaanuar 2013

Toetame aasta noorsportlast sõudjat Kaisa Pajusalu 1 miljoni krooniga

Tänavuse A. Le Coq noorsportlase stipendiumi pälvib alla 23-aastaste maailmameistrivõistluste hõbemedaliomanik, sõudja Kaisa Pajusalu. „Kaisa saavutused annavad lootust, et üle hulga aja on Eestist võrsumas maailmatasemel naissõudja,” märkis A. Le Coqi juhataja Tarmo Noop. Loe edasi →