A. Le Coqi I kvartali kogumüük kasvas 18%, eksport saavutas rekordilise, 73%-lise müügitõusu

Eesti suurima joogitootja müügimaht kasvas käesoleva aasta I kvartalis ligi 27 miljoni liitrini, suurenedes mullusega võrreldes 18%. Ettevõtte käive oli I kvartalis 14,5 miljonit eurot ning ärikasum 1,58 miljonit eurot. Korraliku müügikasvu tegid A. Le Coqi tootevalikus õlu (+11%, 11,4 mln liitrit), mahl (23%, 3,8 mln liitrit) ja karastusjoogid (14%, 2,4 mln liitrit). Ekspordi müügikasvu taga on tulemuslik müük Taani turule, kuhu A. Le Coq ekspordib siidrit, õlut ja gin long drink’e.

A. Le Coqi juht Tarmo Noop ütles tulemusi kommenteerides, et tarbimise kasvufaasis, kus inimesed on ostude suhtes positiivselt meelestatud, võidavad need tootjad, kes suudavad üllatada nii tootearenduse kui ka turunduse poolest. „Investeerime käesoleval aastal tootearendusse ja uutesse kategooriatesse 2,5 miljonit eurot, et tarbijatel oleks põhjust meid valida, ning selle investeeringu õigsust peegeldavad meie head kvartalitulemused,” kommenteeris Noop.

Noobi hinnangul on ettevõttele õllesegmendis edu toonud väga väikese alkoholisisaldusega A. Le Coq I turuletoomine, Tšehhi-tüüpi õlu Pils ning venekeelsele ostjaskonnale mõeldud Lidskoe Pivo lansseerimine.

Tarmo Noop lisas, et 23%-line tõus mahlakategoorias on seotud eelmise aasta lõpus  käivitunud 2-liitriste mahlajookide tootmisega, karastusjookide segmendis on kasvu taga RC Cola ja  Valge Klaar.

Kommenteerides Eesti joogituru arengut tervikuna, ütles Noop, et müüdud liitrite mahult kasvab turg tõenäoliselt 5%, ning lisas, et tootjate jaoks on kõige suuremaks probleemiks tootmissisendite hindade mitmekordne tõus. „Joogitööstust mõjutab suhkru ja  plastpudelite  hinnatõus, samuti ka mahlatoorme oluline kallinemine. ” lisas Noop.

28. aprill 2011

Pärnu Linnavalitsus ja A. Le Coq allkirjastasid Rahvusvaheliste Hansapäevade koostöölepingu

Pärnu linnapea Toomas Kivimägi ja AS A. Le Coq juhataja Tarmo Noop allkirjastasid 30. Rahvusvaheliste Hansapäevade koostöölepingu. Loe edasi →

A. Le Coq toetab kutseharidusõppureid 80 000 krooniga

AS A. Le Coq kuulutas välja 1. septembril Tartu ja Võrumaa kutsehariduskeskuste õpilastele avaliku stipendiumikonkursi, mille raames toetatakse kahte edukamat õlletööstuses vajaliku eriala kandidaati õppeaasta jooksul 40 000 eesti krooniga.
Loe edasi →