A. Le Coq plaanib uue kokteilisarjaga jõuliselt eksporti kasvatada

A. Le Coq alustab klaaspudelis kokteilisarja tootmist. Esialgu jõuab turule neli populaarset rahvusvahelist maitset – mojito, cosmopolitan, pina colada ning cuba libre. Uue sarjaga plaanib ettevõte suurendada eksporti nii Põhjamaadesse kui Kesk- ja Lõuna-Euroopasse.  Kokteilisarja kolm maitset tuleb müügile ka Eestis.

A. Le Coqi juhi Tarmo Noobi sõnul näeb ettevõte uues kokteilisarjas tugevat ekspordipotentsiaali. “Uue sarja disain ja nimetus on rahvusvaheliselt mõistetav, mis teeb sellest hõlpsalt eksporditava toote,” ütles Noop. “Lahjad alkohoolsed joogid on ka praegu meie peamiseks ekspordiartikliks Põhjamaadesse ning klaaspudelis kokteilijoogid võetakse välisturgudel väga hästi vastu,” lausus ta. Noop lisas, et A. Le Coq on Eesti joogitööstuse üks olulisemaid ja pikaajalisemaid eksportööre, mistõttu tuntakse välisturgude vajadusi ja nõudlust väga hästi. Uue sarjaga plaanitakse siseneda  lisaks Põhjamaadele veel Tšehhi, Ungari, Hispaania ja Itaalia turgudele.

Võrreldes eelmise aastaga on A. Le Coqi eksport  esimese nelja  kuuga kasvanud ligi kolmandiku, moodustades sel perioodil kogumahust rekordiliselt 18%. “Meie suurimaks ekspordiartikliks on senini olnud siider ning usume, et uus kokteilisari muutub oma mahtudelt teiseks populaarseks kategooriaks,” lisas ta.

Uue kokteilisarja kolm traditsioonilist maitset – cuba libre, mojito ning pina colada tulevad müügile ka Eestis. Joogid on villitud käepärasesse 0,33-liitrisesse klaaspudelisse, mille alkoholisisalduseks on 4,7%.

7. mai 2012

A. Le Coq käive kasvas mullu viis protsenti

Soome päritolu Olvi kontserni kuuluva joogitootja AS-i A. Le Coq käive kasvas ettevõtte teatel mullu viis protsenti aasta varasemaga võrreldes.

2011. aastal oli ettevõtte käive majandusaasta aruande järgi 76 miljonit eurot ja puhaskasum 13 miljonit eurot. Loe edasi →

Energiajook – kellele ja millal?

Energiajooke kasutavad täiskasvanud inimesed enesetunde ergutamiseks ja keskendumisvõime suurendamiseks. Loe edasi →