A. Le Coq Pils pälvis eelmise aasta edukaima toote tiitli

Turu-uuringufirma Nielsen andmetel oli 2011. aasta Eesti edukaim uus toode A. Le Coq Pils õlu, millele järgnesid Kalevi Mesikäpa batoonike ja Eesti Pagari Tosta rukkiröst. 2011. aasta kõige edukaimad uued tooted selgitas Nielsen välja kaheosalise uuringuga. Esmalt analüüsis ettevõte ketikaupluste mulluseid müügiandmeid ja selgitas välja eri tootegruppide parimad uued tooted vastavalt nende keskmisele kuisele müügikäibele. Teine osa koosnes tarbijauuringust, kus 550 tarbija seas läbi viidud internetiküsitluse käigus selgitati välja, kui suur hulk tootegrupi tarbijatest on antud toodet ostnud. Mõlema osa tulemused koondas Nielsen ühisesse indeksisse, mis määras toodete üldise järjestuse. Edukamate uute toodete valimise viis Nielsen Baltikumis läbi neljandat korda. 2008. aasta edukaim uus toode Eestis oli Fazeri must leib, 2009. aastal A.Le Coqi kali ja 2010. aastal Eesti Pagari Rehe rukkileib.

Allikas: BNS

21. märts 2012

Vene keiser armastas Eestis pruulitud õlut

Selge on see, et eestlaste jaoks on õlu olnud kogu aeg au sees – olgu siis pühadel, saunaskäigul või toidulaual. Kõnealuse joogi pruulimisel oleme olnud alati meistrid – seda kinnitab ka tõsiasi, et just Eestis toodetud õlu oli 20. sajandi alguses Vene keisrikoja ametlik esindusõlu. Loe edasi →