A. Le Coq: müük kukkus, kasum kasvas

a-le-coq-tartu-olletehas-olu-tarmo-noop-olletegu-66591543Soome päritolu Olvi kontserni kuuluva joogitootja AS-i A. Le Cq selle aasta esimese kuue kuu ärikasum kasvas 26,7 protsenti 8 miljonile eurole, teatas BNS.

Ettevõtte käive kasvas sama ajaga 2,7 protsendi võrra 42,1 miljonile eurole, müügimaht samas kahanes 1,7 miljoni liitri võrra 67 miljonile liitrile, teatas Olvi börsile.

Ärikasumi suurenemist põhjendas kontsern amortisatsiooniperioodide pikendamisega.

Ettevõtte mineraalvee müük kasvas 36 protsendi võrra. Õlle, siidrite ja muude alkohoolsete jookide müük kasvas samuti. Karastusjookide, sealhulgas kalja ja mahlade müük kahanes.

A. Le Coqil oli tänavu esimesel poolaastal keskmiselt 318 töötajat ehk sama palju kui eelmisel aastal samal ajal. Kontserni töötajate koguarv aga kasvas, olles tänavu esimesel poolaastal 2030 võrreldes aasta varasema 1991 töötajaga.

Teises kvartalis oli Olvi kontserni käive aasta esimesel poolel 170,7 miljonit eurot ehk 14,2 protsenti rohkem kui aasta varem, poolaasta puhaskasum oli 22,8 miljonit eurot võrreldes aasta varasema 14,7-miljonise puhaskasumiga. Kasv on tingitud peamiselt kontserni amortisatsiooniperioodide pikendamisest.

Soome andis poolaasta käibest 67,5 miljonit eurot, võrreldes aasta varasema 56 miljoni euroga ja Baltimaad 77,2 miljonit eurot, võrreldes aasta varasema 76,5 miljoni euroga. Valgevene käive oli samal ajal 35,3 miljonit eurot, aasta varem oli see 27,4 miljoni eurot.

Allikas: Delfi, 15. august 2013, foto: Raivo Tasso

15. august 2013

A. Le Coq: “2013. a joogiturg kasvab juhul, kui tuleb eriline suvi.”

Eesti joogituru liidri A. Le Coq’i juhi Tarmo Noobi hinnangul joogiturg käesoleval aastal tõenäoliselt ei kasva ning jääb mullusele tasemele. Eelmist aastat mõjutasid kehv suvi ja tarbimise langus. Loe edasi →

A. Le Coq toetab aasta noorsportlast kergejõustiklast Kaire Leibakut 1 miljoni krooniga

AS-i A. Le Coq noorsportlase stipendiumi pälvis 2006. aasta juunioride maailmameister ja eelmisel aastal Pekingi olümpiamängudel 10. koha pälvinud kolmikhüppaja Kaire Leibak.„Kaire järjepidev areng ja head tulemused ka täiskasvanute klassis lubavad arvata, et tegemist on meie hetke perspektiivikaima kergejõustiklasega,” märkis A. Le Coqi juhataja Tarmo Noop täna Swissôtelis peetud pidulikul tseremoonial. Loe edasi →