A. Le Coq laiendab ekspordihaaret Lõuna-Kaukaasia riikides

A.LeCoqKaartEesti suurim joogitootja A. Le Coq sõlmis sügise alguses koostöölepingud Armeeniaga oma toodete edasimüümiseks kohalikesse kaubanduskettidesse. Lisaks tavapärastele ekspordiartiklitele nagu siider, kokteilijoogid ja long-dringid, on sealsel piirkonnal suur huvi ka õlle, mahla- ning spordijookide vastu.

A. Le Coqi juhi Tarmo Noobi sõnul on Kaukaasia riikides potentsiaali ekspordiks, kuna sealsel turul on defitsiit erinevate joogitoodete osas. “Piltlikult öeldes on sealne joogiturg olnud pikka aega kinnine, mistõttu puuduvad seal ka osad joogikategooriad nagu kõrre-, vitamiini- ja spordijoogid,” ütles Noop. Ta lisas, et sealsed turud meenutavad aega, mis oli meil 30 aastat tagasi, kus importtooted tundusid väga erilised ja haruldased. “Oleme saanud tagasisidet, et meie tooted on väga kvaliteetsed ning eksklusiivsed, mille eest ollakse tihtilugu valmis ka rohkem maksma.”

Alkohoolsete kokteilijookide ja Fizz siidrite kõrval moodustab  Lõuna-Kaukaasias ja selle lähiümbruses märkimisväärse osa ekspordist ka õlu – A. Le Coq Imperial, Premium ja Alexander. “Vene Keisrikoja esindusõlle taustaga A. Le Coq Imperial ning pndises pudelis Alexander õllesid on sealsele piirkonnale lihtne tutvustada tänu riikide ajaloolisele taustale,” tõi Noop välja õlle ekspordi piirkondlikud eelised.

„Lõuna-Kaukaasiasse minek on üks osa meie selle aasta ühest ekspordi peamisest tegevussuunast – alustada reaalset müüki SRÜ ja endiste liiduvabariikide ida poolsel suunal. Tänaseks on meie tooted juba esindatud lisaks Armeeniale ka Venemaal, Ukrainas ja Aserbaidžaanis. Lähiajal peaksime lepinguni jõudma Gruusiaga,“ lisas Noop.

Armeenia paikneb Väike-Aasia ja Taga-Kaukaasia piirialal. Riigi pindala on 29 800 ruutkilomeetrit ning elanike arv ca 3,23 miljonit.

(Allikas Wikipedia).

7. oktoober 2013

A. Le Coq toetab aasta noorsportlast kergejõustiklast Kaire Leibakut 1 miljoni krooniga

AS-i A. Le Coq noorsportlase stipendiumi pälvis 2006. aasta juunioride maailmameister ja eelmisel aastal Pekingi olümpiamängudel 10. koha pälvinud kolmikhüppaja Kaire Leibak.„Kaire järjepidev areng ja head tulemused ka täiskasvanute klassis lubavad arvata, et tegemist on meie hetke perspektiivikaima kergejõustiklasega,” märkis A. Le Coqi juhataja Tarmo Noop täna Swissôtelis peetud pidulikul tseremoonial. Loe edasi →