Investeerisime ligi 17 miljonit krooni uude mahlatootmisliini

Eesti suurim joogitootja A. Le Coq hakkab esimesena Eestis tootma kaheliitristes perepakendites mahlajooke Aura Fresh. Ettevõte investeeris uue liini soetamisse ligi 17 miljonit krooni ning soovib kasvatada oma turuosa mahlatoodete kategoorias 30%-ni.

A. Le Coq’i juhi Tarmo Noobi sõnul on tegemist ettevõtte jaoks selle aasta suurima investeeringuga ning otsus soetada uus liin tulenes turuolukorrast, kus on ilmselge nõudlus suurtes pakendites mahlajookide järele. „Uuringufirma Nielseni andmetel moodustab 2-liitriste pakendite osakaal mahlaturul veidi üle veerandi ning näeme, et A. Le Coq’il on potentsiaali sellest turust osa saada ning suurendada oma turuosa 30%-ni,” ütles Noop. Noop lisas, et hetkel kuulub Nielseni andmetel A. Le Coq’ile 2010. aasta keskmisena 22% kartong-pakendis mahla turust.

Noobi sõnul müüvad hetkel Eestis 2 liitrises pakendis mahlu vaid välismaised tootjad ning A. Le Coq on esimene kohalik tootja, kes pakub tarbijale võimalust osta mahlatooteid suures perepakendis. Ta lisas, et uus liin võimaldab A. Le Coq’il suurendada mahlajookide tootmist võrreldes varasemaga poolteist korda. „Investeering muudab meie ettevõtte töö ka kulu-efektiivsemaks,” rääkis Noop.

Aura Fresh mahlajoogi perepakendis toodetakse kuute erinevat maitset: apelsini-, punase viinamarja-, jõhvika-, metsamarja, pirni-õuna ja multimahlajooki. Perepakendis mahlajookide orienteeruv hind kaupluses on 22,90-25,90 krooni.

Aura Fresh mahlajoogid on osa Aura naturaalsete ja tervislike jookide tooteperekonnast, kuhu kuulub lai valik mahlu, nektareid ja mahlajooke, lisaks veel veed.

2. detsember 2010

Mahla 11 head omadust

Peaaegu tosin põhjust, miks mahla juua Loe edasi →

A. Le Coq siseneb siirupite turule