A. Le Coq alustab koola tootmist

Eesti suurim joogitootja A. Le Coq sõlmis maailma suuruselt kolmanda koolajooke valmistava firmaga Ameerikas Cott Beverages Inc.-ga frantsiislepingu Royal Crown Cola tootmiseks ja turustamiseks Eestis. A. Le Coq’i eesmärgiks on aastaga hõivata 20% koolaturust.

A. Le Coq’i juhi Tarmo Noobi sõnul moodustab koola karastusjookide turust märkimisväärse osakaalu – ligi 30%. „Kuna A. Le Coq’i turuosa selles segmendis praegu on null, on see selge võimalus meie karastusjookide turul oma osakaalu suurendada. Usun, et ainult rahvusvahelise ja Ameerikast pärit koolaga on võimalik sellel turul läbi lüüa,” lisas Noop, põhjendades Royal Crown Cola valikut.

Noobi sõnul on RC Cola näol tegemist maailmas kolmanda koolabrändiga peale Coca Cola ja Pepsi. „Royal Crown Cola ei pruugi Eesti inimese jaoks veel tuntud olla, kuid seda jooki müüakse ja toodetakse ühtekokku 60. riigis,” tutvustas Noop toodet. „RC Cola tugevuseks peetakse selle ehtsat maitset ning odavamat hinda. „Kindlasti tuleb RC Cola müügile soodsama hinnaga kui teised koolatooted, maitselt aga ei jää ta ühelegi konkurendile alla. Meie eesmärgiks on aastaga saavutada 20-line % turuosa” kinnitas Noop.

A. Le Coq investeerib RC Cola tootmisesse ca 4,5 milj. krooni. Noop rõhutas, et nüüdsest on A. Le Coq Eestis ainus ettevõte, kes toodab rahvusvahelist koolabrändi.

RC Cola retsepti taga on farmatseut Claude Hatcher, kes 1905. aastal Ameerikas, Georgia osariigis alustas oma perekonna keldris karastusjookide valmistamist. Esimene koola kandis nime Chero Cola, mis 1934. aastal muudeti Royal Crown Colaks ehk RC Colaks. Royal Crown Cola on esimene karastusjoogi tootja, kes tõi turule dieetkoola ning hakkas esimesena tootma karastusjooke purkides.

RC Cola on saadaval 0,33 liitrises purgis ning 0,5 ja 1,5 liitristes plastpudelites. Toote soovituslikuks hinnaks on 0,33 l 6.90-7.90 krooni, 0,5 l 8,90 krooni ning 1,5 liitrit 13,90 krooni.

2. juuni 2010

A. Le Coq sai kaljaturu liidriks

Käesoleva aasta märtsis turule tulnud A. Le Coq’i kääritatud kalja on nelja kuuga müüdud ühtekokku ligi 1,5 miljonit liitrit, ületades selle tulemusega aastase müüginumbrite prognoosi. Uuringufirma Nielsen andmetel moodustas A. Le Coq’i kääritatud kali perioodil aprill-mai ligi poole kogu kaljaturu rahalisest müügist ja suurendas ettevõtte mahulist turuosa karastusjookide segmendis 34,6 %-ni. Loe edasi →

A. Le Coq alustab Angry Birdsi karastusjoogi tootmist