A. Le Coq: “2013. a joogiturg kasvab juhul, kui tuleb eriline suvi.”

Eesti joogituru liidri A. Le Coq’i juhi Tarmo Noobi hinnangul joogiturg käesoleval aastal tõenäoliselt ei kasva ning jääb mullusele tasemele. Eelmist aastat mõjutasid kehv suvi ja tarbimise langus.

“Esiteks mõjutab  sel aastal tootjaid ja tarbijaid lahja alkoholi aktsiisitõus; teiseks mõjuriks on poliitiline risk, kuna Eestis on valimisaasta ja tõenäoliselt tahetakse piirata või reguleerida õlle, energia- ja  karastusjookide tarbimisega seonduvat; kolmandaks kallinevad mitmed joogitööstuse toorained, mis on pikaajaline ja püsiv trend seoses rahvastiku kasvuga maailmas; neljandaks tõuseb energia hind, “ ütles Noop. Ta lisas ka turundusliku riski, sest tootjatel on palju raskem oma sõnumeid tarbijateni viia, kuna ostjad on killustunud eri kanalite vahel ning uusi tarbijaid on aina raskem juurde võita. “Joogituru ainukeseks tundmatuks muutujaks jääb suvi ning kui see tuleb mullusest parem, ennustan joogiturule kasvu, “ lisas Noop.

Tarmo Noop ütles, et 2012. aasta oli A. Le Coq’ile joogituru keskmisega võrreldes oluliselt edukam. “ Kindlustasime liidripositsiooni veelgi, samal ajal kui õlleturg kukkus -4% ja mittealkohoolsete jookide sektor kahanes -5%,” sõnas Noop.  “A. Le Coq’i õllede müük mullu ei kahanenud, hoidsime 2011. aasta taset, kõige rohkem võitsime mahlas, kus turg kukkus -9% ja meie kasvasime +2% ning vee segmendis, kus turg ei kasvanud, kuid Aura ja Värska Mineral brändiga võitsime juurde +13% turgu,” täpsustas Noop.

A. Le Coq’i käive kasva eelmisel aastal 5%.

Noobi sõnul on  2013. aastal lahja alkoholi kategoorias eesmärgiks siidrituru liidripositsiooni võitmine ning long-drink’is suurema turuosa võitmine.

Mittealkohoolsete jookide turul on sihiks turuosa suurendamine mahla-, vee- ja karastusjoogi segmendis ning energiajookide turul.

7. jaanuar 2013

Toetame aasta noorsportlast sõudjat Kaisa Pajusalu 1 miljoni krooniga

Tänavuse A. Le Coq noorsportlase stipendiumi pälvib alla 23-aastaste maailmameistrivõistluste hõbemedaliomanik, sõudja Kaisa Pajusalu. „Kaisa saavutused annavad lootust, et üle hulga aja on Eestist võrsumas maailmatasemel naissõudja,” märkis A. Le Coqi juhataja Tarmo Noop. Loe edasi →

A. Le Coq toetab kutseharidusõppureid 80 000 krooniga

AS A. Le Coq kuulutas välja 1. septembril Tartu ja Võrumaa kutsehariduskeskuste õpilastele avaliku stipendiumikonkursi, mille raames toetatakse kahte edukamat õlletööstuses vajaliku eriala kandidaati õppeaasta jooksul 40 000 eesti krooniga.
Loe edasi →