A. Le Coq’i I poolaasta müük kasvas 14%

Eesti suurima joogitootja müügimaht kasvas käesoleva aasta I poolaastal ligi 69 miljoni liitrini, suurenedes mullusega võrreldes 14%. Esimese poolaasta müügikasvu tagasid õlu (+9%, 29,6 mln l) ja vesi (24%, 4 mln l). Eksport kasvas (kasv 37%) ligi 10,5 miljoni liitrini, põhiliseks ekspordituruks oli Taani.

Tänavu esimese poole aastaga saavutatud müügikasv Eesti siseturul on olnud oluliselt üle ettevõtte ootuste. “Esimese poolaasta müügikasv Eestis on 11%, mis on ületanud meie prognoosid kahekordselt,” lausus Noop. Noop on enim rahul veekategooria kasvuga, mille müük kasvas 24%, jõudes 4 miljoni liitrini.

Eduka müügitõusu tegi ka õllede kategooria. “Jaaniperioodi õllemüük kasvas võrreldes eelmise aastaga tervelt 33%, mis näitab selgelt, et inimesed on tarbimislainel,” sõnas Noop.

Esimese poolaastaga on kasvanud ka eksport. “Põhiliseks ekspordiallikaks on siider ja gin, mida müüme Taani turule,” lausus Noop ning lisas, et I poolaasta ekspordimaht küündis ettevõttel üle 10 miljoni liitri.

5. juuli 2011

Investeerisime ligi 17 miljonit krooni uude mahlatootmisliini

Eesti suurim joogitootja A. Le Coq hakkab esimesena Eestis tootma kaheliitristes perepakendites mahlajooke Aura Fresh. Ettevõte investeeris uue liini soetamisse ligi 17 miljonit krooni ning soovib kasvatada oma turuosa mahlatoodete kategoorias 30%-ni. Loe edasi →

A. Le Coqi I kvartali kogumüük kasvas 18%, eksport saavutas rekordilise, 73%-lise müügitõusu