A. Le Coq’i I poolaasta müük kasvas 14%

Eesti suurima joogitootja müügimaht kasvas käesoleva aasta I poolaastal ligi 69 miljoni liitrini, suurenedes mullusega võrreldes 14%. Esimese poolaasta müügikasvu tagasid õlu (+9%, 29,6 mln l) ja vesi (24%, 4 mln l). Eksport kasvas (kasv 37%) ligi 10,5 miljoni liitrini, põhiliseks ekspordituruks oli Taani.

Tänavu esimese poole aastaga saavutatud müügikasv Eesti siseturul on olnud oluliselt üle ettevõtte ootuste. “Esimese poolaasta müügikasv Eestis on 11%, mis on ületanud meie prognoosid kahekordselt,” lausus Noop. Noop on enim rahul veekategooria kasvuga, mille müük kasvas 24%, jõudes 4 miljoni liitrini.

Eduka müügitõusu tegi ka õllede kategooria. “Jaaniperioodi õllemüük kasvas võrreldes eelmise aastaga tervelt 33%, mis näitab selgelt, et inimesed on tarbimislainel,” sõnas Noop.

Esimese poolaastaga on kasvanud ka eksport. “Põhiliseks ekspordiallikaks on siider ja gin, mida müüme Taani turule,” lausus Noop ning lisas, et I poolaasta ekspordimaht küündis ettevõttel üle 10 miljoni liitri.

5. juuli 2011

A. Le Coq’i juuni õllede ja karastusjookide müük lõi kõikide aegade müügirekordi

Eesti suurim joogitootja A. Le Coq müüs juunis Eestis 6,9 miljonit liitrit õlut, ületades kõigi aegade parima müügitulemuse. Senine müügirekord pärines aastast 2008, kus tippkuul müüdi ligi 6,3 miljonit liitrit. Võrreldes eelmise aasta juuni kuuga suurenes õllemüük 14%. Loe edasi →

Uuring: Soomlased eelistavad kodumaal tarbida rohkem Eesti õlut